Wednesday, January 31, 2007

shattered glass..or..a rainbow after the rain

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa drp rahmat Allah.
Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allahmelainkan kaum yg kafir."
-Surah Yusuf ayat 12

akal berserabut..
jiwa bertarung ..
terperosok di penjuru..
merenung hari yang datang dan pergi..

di waktu dia amat memerlukan..
tiada tempat mengadu..
hanyalah tuhan..

bagaikan hujan
airmata hanya pelepas
mendung perasaan yg lelah
menjadikan dia insan

sebelum mampu mengumpul kekuatan
untuk bangkit dan bertahan
terus gagahberani
bagaikan seharum hijau rumput
selepas hujan

tiada kebal..
kerna dia manusia
punya rasa..
punya hati..
namun masih punya akal..

kerna masih memegang iman
dia percaya..
dalam keadaan yang terdesak..
bantuan tuhan itu datang..
pasti..dan mungkin..
dalam bentuk yang tidak disangka-sangka

urs truly at times can be so fragile and she herself didn't understand why..
makin tambah usia jd macam tu eh?..never mind..Tuhan itu Maha mendengar..

2 comments:

Anazam said...

Is it me or memang all the blogs i'd been hopping lately memang jiwang??? What season is it? hehe..hai noleee :)

oren said...

erm, HATI tu hanya seketul darah kan. nasib baik HATI tu dalam bentuk pepejal, kalo dalam bentuk cecair mesti lagi haru kan. susah nak jaga. fragile sangat.

masing-masing ada HATI, so kene belajar jaga baik2. nak minta org jagakan, mesti susah. n ade ke yg sanggup? (tp mesti ade kan cume tak tau siapa n bila je kan)

kalo sebelum ni kita asyik jaga HATI org je, apa kata kalo kali ni jaga HATI sendiri dulu lak. biar la org nk ckp apa pun, asalkan tak kaco org lain kan.(tp jgn smp jd individualistik lak)

me myself who so damn tired with this HATI thingy. (i hate myself)