Wednesday, March 07, 2007

UTPian

aku browse2 emel..spring cleaning..wanna get rid those old mails..
suddenly jupe this forwarded mail from alumniyahoogroup..tetiba rasa nak share..dejavu..hahaha

Anda memang UTPian kalau... <-edited from acan's message: 1) Anda faham apa itu MAS, mIrc, ym, CS danDOTA...hehe yang lain aku tau ..but DOTA??

2)Anda selalu terlupa nak switch off comp selama2-3 hari..
bukan lupa..memang sengaja..kalau tak kerana power box blow time blackout..mmg tak penah tutup..hehe

3) Anda asyik terserempak dengan orang yangsama tapi tidak dikenali hampir tiap-tiap hari...
memang..kalu dah pusing2..baper kerat sgt nyer dak utp tuh..muka mmg kenal..tapi nama maap tak tau..esp junior..

4) Anda pernah makan kat cafe USM...
hehe..yes! kalu makan western definitely kat USM..mesti orang pelik pehal cafe USM wat kat dalam UTP..

5) Anda tahu betapa hampehnya server di seluruhUTP...
ermm..kire oraitelaa..

6) Anda kenal Ustaz Dawi
haah

7) Jaya Jusco (JJ) menjadi tempat paling pentingdalam hidup anda...
haha..cam kedai runcit jer..tetiap minggu pun nk pi situ..

8) IP dan JJ sudah menjadi satu kebiasaan ataukemestian bagi anda..
JJ yes..tapi IP..kalau nak cr kuih dorayaki..doraemon..ape mende dah nama kuih tuh?

9) Anda sudah rasa bosan dgn IP dan JJ.
well..

10) Anda sudah biasa tido pukul 5 pagi atau lepas subuh sebab chatting, main games, wat report etc.(atau tak tido langsung selama 2 hari)
bulan puasa definitely tido lepas subuh..time final year..penah wat tak tido 2-3 hari ..

11) Anda tidak boleh hidup tanpa pc/laptop &internet.
ooo yes...mati kutu takde pc..

12) Anda akan tertanya-tanya.."bla la dorang naktaruh anime/muvi baru kat mirc?..." hmm...
yerp..

13) Anda boleh mengalami depression kalausehari tak bukak pc/laptop especially time takdeelektrik.
takde laa sampai depress..tp... agak down jugelaa..hahaha

14) Anda pernah rasa nak bom ITMS unit...
takde sampai nak bom..tapi bengang gak aaa....

15) Anda selalu stadi last minute... (ish3)
ermm...hihihi

16) Anda rasa sukar utk decide utk makan katmana mlm ni...
yerp..rimba ada ...gelas besar ada..v4 ada ..v3 ada..tak pun pi jer makan seafood kt lumut..nyummm

17) Anda selalu teruja dengan gadis² uitm
<- yeke? u guys teruja ke?...

18) Anda pernah guna komputer kat IRC
penah laa..

19) Anda pernah beli barang kat KOPETro v4..
of course......seme pun beli kat kopetro..

20) Playlist MP3 anda lebih dari 300 lagu.. tu taktermasuk yg takde dlm playlist lg tu..
yesss..huhu..tapi seme tu ilang ..bile komputer ku jahanam.. the first month wat balik umah..haha

21) Anda rasa MIRC sudah menjadi medium komunikasi yang utama.. kadang2, meeting group projek pun kat MIRC jek..
haah..meeting assignment..meeting kelab..dating..bergaduh..balas pantun..main kuiz.. seme pun kat IRC..

22) Anda sudah biasa balik rumah lewat malam atau awal pagi..
balik rumah mana?..rumah dalam utp?..kalau dah keluar supper..memang laa..takpun kalu baru sampai dari kg ..memang sampai subuh..

23) Anda ada kawan-kawan di KTJ
<- KTJ ni apa ek?

24) Anda pernah pegi ke JE atau
JE?
25) Anda tidak pernah jejak langsung JE.. pelik..
ntah laa..

26) Anda selalu terserempak dengan budak2 UTPdalam cinema..especially hari rabu & weekend
memang dah..walaupun aku sebenarnya ..boleh kira berapa kali jer aku pi cinema time duk utp..malass

27) Anda rase UTP terletak di pesisir gurunsahara
hahahaha...esp kalu jalan kaki merentasi tanah gersang dari pintu pagar besar wat theorem pithagoras nak ke etana metana..

28) Anda masih boleh online sehingga pukul 10.05 walaupun kelas start pukul 10.
haha ..damn true..tak pun sambil2 lab..

29) Anda boleh jer tido masa gap antara kelas
ooo...sangat laa boleh..tak kire..

30) Anda tahu IRC selalu penuh time stadiweek, tp anda tetap akan ke situ.. (aku tak!)
memang penuh..tapi kan..aku jrg~~~~~ pi IRC..bole kira time pi library tuh..

31) Anda tertanya-tanya artis mana lak akandijemput time konvo nanti
takdelaa tertanyer2 ..tapi frust gak time konvo aku..ade KRU tapi aku kene rush balik..takle join konsert tuh..

32) Ada antara x-senior UTP anda bekerja diUTP..
huhu no komen..rezeki masing2..

33) Anda selalu skip kelas awal pagi atau lewatpetang =D
hahaha...btul

34) Anda sehabis boleh tak nak ada kelas hariJumaat ngan Isnin
yer aaa...kurang2 dapat extra satu hari cuti..biar laa ari lain tuh pack macam ape pun..

35) Anda nervous masa last week semesterbreak..
(result xm kuar)

36) Anda pernah fikir untuk quit dari UTP..
penah gak..

37) Anda rasa rindu dgn mirc di UTP masa cuti..
mungkin dah terbiasa hidup ngan mirc tuh..

38) Anda tertanya-tanya apa fungsi matrix card selain dari diguna kat library & time nak masuk
haha..yer...n

39) Anda rasa U lain tak perlu nyanyi lagu PETRONAS..
u lain ..bkn under petronas mmg laa..wahaha..PETRONAS maju jaya kebanggaan negara kita..lalalalala
hihi

40) Bila anda pergi ke KLCC, ramai sgt muka2 familiar yg dpt dilihat time lunch.
haha memang..tu kdg2 mcm malas pi klcc..kuang-kuang poyo.. cam laa derang kenal aku pun..hihi


urs truly..terkenang memori di tanah gersang...

3 comments:

sufi said...

ganaz budak2 UTP ni...siap ada 40 soklan trivia...nway;
you are tagged. si6 weirdos.

iryani said...

Nolee, nangis aku gelak gelak bace.Hehehehe aku pon tatau ape tu JOTA dan KTJ.Kolej tengku jaafar ke?kalu ye pontak relevent langsong.Kalo safaii ke aku tau la.Paling aku suke Theorem pithagoras tue..huh..banhangnyer dan pemandangan yang sayup2 dari gate depan. Macam videoklip arap.Silap takde unta ajer. :P

nolee said...

sufi: mung tagged aku dih..nati2 aa deh..nk wat benda pelik2 sikit..pastuh baru cukup 6...hehe

iryani: lerr..aku ingat ko nangis sbb rindu UTP kikiki..memang cam video klip arab..pastuh cross plak jambatan kayu tuh..then lalu tasik belakang etana.. terserempak biawak..jeng jeng.. haha..cam muvi ape je.. hehe..tapi sekarang padang pasir tuh..dah ada masjid besar terapung..kan..ke dah jadi tasik kt situ?.. hmm