Wednesday, October 15, 2008

Racing Horse!!


My weekends this month are full of wedding invitations and open houses.nyumm..
(pikir makan saja aku ini)

Last weekend I have three weddings.I just manage to go to Saf-1's but not the other two..( nak buat macam mana Hari berlainan satu di utara satu selatan..)

Memula ingatkan Saf-1's kenduri pada hari Sabtu.Saya terbangun agak lambat.Sebenarnya dah janji dengan Klynn sebelum kenduri nak singgah rumah dia dulu di Seremban 2. Dah bergaya sakan ..keluar rumah..sekali Klynn msg pirate cakap kenduri Saf-1 tu esok..Ahad n dia pun kat Subang time tu.Ishh..pirate aa nih..hihi..Last2 saya balik tukar baju n we went out for lunch instead.

Petang tu saya tido kow2 punya since hujan menggila.Petang sikit around 5 saya berhariraya di rumah Ainn bersama Tett. Ainn dah nak ke kursus DPA 6 bulan di INTAN on monday.sian Cic jadi jadi single parent sekejap. Takpelah...demi kerjaya isteri cewwaahh!..Lagipun Haikal budak baik..takkan susahkan papa dia punyalah..kan Haikal?hehe

Masa kat rumah ainn, SyiknBaik msg cakap she already delivered a pair of twins last tuesday..weehee!! sonoknyer sekali dapat sepasang.Congratulations SyiknBaik!!

So malam tu saya balik pengsan..sebab dah janji esok rumah Klynn n kenduri Saf-1 pagi-pagi.


Kami bertolak dalam pukul 9.00 pagi. berhenti sekejap di RnR Seremban tunggu Edz-1 . Pastu kami ke rumah klynn.Sampai sana rupanya Rh n lola dah sampai awal lagi. siap duk iron-iron baju dah. Kami terus saja serbu meja makan. Brunch.Klynn masak nasi impit ,kuah kacang,lontong nyum nyum..n marvelous tea! sampai satu teko saya n rh bantai sambil borak2 tu.Tak lama lepas itu Sufi n hubby ..Rocco n wifey dan anaknya yang comel sampai.. borak-borak bergambar-gambar dekat pukul 1 jugak baru kiterang semua berjujuk-jujuk bergerak ke Dewan Majlis Perbandaran Seremban.Kat sana jumpa ramai lagi geng 105ers. makan sikit.Tunggu Saf-1 turun dari pelamin , nak punch card (jupa pengantin )kate derang. Pastuh kami pun bertolak balik.


On the way tuh, my auntie called suh datang umah. So kami balik dulu , rest kejap pastuh terus ke rumah my auntie. sampai maghrib lepak sana sambil makan kuzi, kuetiow goreng dan sira pisang..nyumm n a pot of marvellous coffee.

Kemudian saya singgah Jusco cari Ginger n Lime tea.Malam itu after a mug of the tea, I slept soundly.

Itulah weekend saya... :D

5 comments:

Chech said...

Waaa... I missed the brunch at k-lynn's place and safwan's wedding.

nolee said...

Huhu kak chech..tak dapat info ke?..
they posted the invitation dalam PTDportal..

Weekend ni ada kenduri Zairin (Imigresen) n dengar2 ada yang nak singgah umah klynn juga... berminat?..boleh tipon tanya klynn.. hehe.

Chech said...

Dapat info. Tapi, sibuk pindah balik Bangi after 3 bulan kat kampung. Huhu.

q

klynnismail said...

terima kasih lah yang sudi datang. yang pasal sabtu tu was all my fault. so sorry!!!!

zairin's wedding tak dapat nak menerima tetamu kerana kena sambut tetamu "besar" kat melaka. tak gi pon wedding dia.

chech, bila nak datang?

nolee said...

"tetamu besar?" huhu