Tuesday, February 03, 2009

IV drips..?? kemuntahah..

tangan kebiruan bekas dicucuk jarum

Ecah kebetulan tiada di rumah ari Sabtu tuh.Aku start muntah immediately selepas makan nasi lemak pagi. lepas tuh asyik muntah ajer..pirate ajak pegi big apple makan donut sambil diskusi majlis kiterang.. tp we went to sunway instead.Aku takleh konsentrate .2 kali berlari ke toilet untuk muntah.semua yang aku telan aku muntahkan balik. so pirate ajak balik.on the way balik kami singgah klinik mega.balik klinik tuh selepas makan ubat dan makan aku muntah lagi. dan berterusan sehingga aku tido.

Esoknya aku tersedar dalam pukul 6 pagi dan aku terus muntah. Muntah angin.. dah takde pe yang nak kuar..sakit perut masa tuh. Selepas 3-4 kali muntah, pahit betul mulut terasa,aku call pirate mintak dia bangun n anta aku ke hospital. tak tahan. badan dah lemah n menggigil.

Sampai di hospital.. seme doktor n nurse ingat aku mengandung.. cett.. mana de.. i belum kawen maa..pastuh doktor cadangkan cek darah n urin.so masuklah i kat wad kecemasan tu.2 pain masuk air.. baru aku ada semangat nak makan balik.. sambil tengah baring kat kecemasan tuh .. duk pikir. kalu pegi mamak kat precint 9 tuh.. makan roti canai n teh tarik sedap jugak nih.. hihi.. tak padan tgh masuk air.. pastuh perut bunyi2.. haha malu kat orang katil sebelah.. mamat laks tuh. pastuh duk sekejap..agaknya sebab angin lam perut.. tersedu laks I.. aek ee aek ee.. cam per jer.. kuat laks tuh.. tp memandangkan aku pikir seme orang kat situh sakit lantaklah..

duk sekejap.. aku tgk kat tiub drip i tuh... makin banyak lak darah keluar.. rupanya air dah abih.. so sebab tekanan, darah i pulak tersedut keluar. aper lagi i tekan butang panggil nurse tuh..pastuh ada sorang kakak nurse datang..die cakap" oo takpe..ni biase..pastuh die tutup tiub tuh ada laaa macam pengikat die tuh.. sekejap die dtg bawak tabung air yang lain.. ..aku pun baring laa lagi.. boring giler... dari kul 9 sampai kul 11 lebih duk situ.. sampai lah air lam tabung kedua nih habis jugak.. biler habis nurse tuh tutup lagi.. aku pun dah ala2 rasa nak pi toilet.. bawaklah tabung tuh sekali pi toilet.. baca2 rupanya manufactured kat pengkalan chepa mende alah tuh.. bangga gue sekejap. haha. Kuar2 toilet nurse cakap dah boleh bukak aahhh..lega.. tapi aku tak tekan pulak tempat die buang jarum di tangan tuh.. menjerit doktor tuh"eehh tekan..nanti bengkak..lepas seminit baru bleh biar." aku pun tekan laa.. pastuh die terangkan sebab musabab perihal aku muntah itu.. pastuh diberikan bermacam2 ubat yang aku makan dengan senang hati..

alhamdulillah.. sejak petang tu aku tak muntah lagi.. tapi aku tak berani makan banyak2.. makan sikit2 jer,, tapi kerap..Sian pirate dah laa tengah sibuk bersiap-siap nak gi India.. terpaksa melayan aku yang sakit plak. sori dear.. jangan risau..dah ok. kebetulan time kena tu ecah takde..tu yang terlebih sedih sikit.. hehe. ecah dah balik i dah ok.. n dia bawak uyun sekali..ada jugak aktiviti yang boleh distractkan i dari pikir hal muntah ni..lega sikitlah dia.

related story here

4 comments:

cacah said...

huuu. kebetulan la plak aku takdek. uyun tu puas pujuk tu baru nak ikut. mujur la jugak dia ada. buleh gak layan dia kecek. hihi. :)

Farah Wahidda said...

aku pon tak suka klu muntah. sakit perut. pastu aku tkt nak mkn. hehe

tp..alhamdulillah ko dah sihat :D

chesupetite said...

sebijik citer aku nolee mase kene admitted tat day....pahit tu sbb tastebud kita dah x function..according to ginae...tahu doh ko sbb apo mutoh nie??

nolee said...

cacah:
tu lah best jugak kekadang melayan uyun

farah: takde sape suka muntah

che su: tau doh.. dah abih dah pun ubat-ubat