Wednesday, August 08, 2012

I think I am Not Happy.

Akhir-akhir ini my career-life is not good. Definitely not good. Not only that i didn’t have the drive or motivation anymore. Nothing. I also felt nothing. Zero. No more extra effort. Just enough or even sometime less. I did less than expected.
I got scolded of course. Big bosses some more. Shame on me. But I felt nothing. Parah yang melampau. I am now in a very critical state. I know that. And no one can help me but myself. I know that too.
Allahuakbar.
Hanya tuhan yang mengetahui apa yang tersirat di hati dan fikiran hamba mu ini
Hanya tuhan yang mengerti hasrat dan keperluan diri hamba
Hanya tuhan yang tahu apa yang terbaik untuk diri hamba
Hamba mu ini berserah. Dengan kemuliaan Bulan penuh pengampunan, hamba yang kerdil ini mohon petunjuk dan hidayah mu. Tuntunlah hamba mu ini ke jalan yang diredhai mu Ya Allah
Jadikan hamba orang yang bermanfaat bukan sahaja pada diri tapi juga paling bermanfaat kepada orang lain
Hamba ini dengan rendah hati memohon
Sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan lagi Maha Dekat


Ps:
rasa nak sambung study. Tapi dunno where to start. I ada degree IT boleh ke amik master psikologi? Paling-paling pun MBA je la kot. Tapi macam berminat psikologi so how?

1 comment:

Shah Sulong said...

xde masalah rasanya nak amik psy. officers at my office ada degree engineering tapi master dalam psy war and intel.

may you find the drive to work on a happier note. ida pun pernah clinically depressed pasal kerja. kena marah dengan bos lagi menambah depression.

amik la cuti panjang, cuti tanpa gaji ke, spend with your baby. kalau tak boleh cuti panjang, minta tukar ke.. tak boleh keluar kementerian pun tukar unit jadi la.

sabar ek.. Ida doakan Allah melapangkan dada, meredakan kesulitan~