Tuesday, December 18, 2007

korban

lama tak update.. since balik dari sabah pastuh pi kuching.. pastuh berhempas pulas kat opis persediaan untuk ke kuantan..sekali banjir.. kensel seme program..
kelam kabut aku menghubungi semua ahli mesyuarat.. habih segala teknologi semboyan..trumpet semua dikerah untuk mewarwar kan pembatalan itu.. aduiii..

aku dah miss banyak kenduri dari bulan lepas..
kenduri nida (ZS old girl), syikin( hosmet cum UTPian), lily (UTPian)..
sorilah kawan-kawan.. aku belum dapat menyusun jadual dan pergerakan ku dengan mantap.. masih bertatih tatih lagi..
itu yang banyak aku terlepas..

arini malas betul bangun..although i was actually in a cheerful mood..
petang semalam aku telah menyetujui satu perjanjian komitmen yang amat besar..
dengan izin orang tua.. dan sedikit kata semangat orang-orang disekeliling..aku dengan yakin telah menyetujui komitmen itu.. eheh..
takpelah demi masa depan..
cewah macam setuju nak kawin jer.. kuang kuang..

tapi arini agak lambat sampai.. bila lif tiba di tingkat 11 .. berebut-rebut plak derang untuk turun.. heran.. ada apa arini yer?..
aku garu-garu kepala sambil mengetip kad.. lengang opis..sib baik ada my staff Dana kat meja .. ditanya-tanya rupanya hari kualiti.. arghh malas plak nak turun..
tapi aku lapar ..nak bekpes.. hmm.. last2 aku berkurung ajer di "gua tempurung" ku itu..Dana plak turun ke dewan dengan Nadi..
sekali derang naik balik..ohh dewan suda penuh.. hmm.. aku ajak mereka bekpes..tapi macam mana yer hendak turun tanpa dikesan.. hehe.. mula laa kitorang menyusup mengikut jalan-jalan tikus sampai ke cafe.. pirate n his hosmet joined us there..

haha..sanggup..makan punya fasal..jalan tikus pun jalan tikus laa..

esok aku cuti.. hari raya.. moga tuhan permudahkan perjalanan kami untuk pulang.. tiap tiap hari aku minta perkhabaran tentang bah.. aku begitu rindu untuk pulang.. tidak sanggup rasanya kalu perlu berhari raya di sini .. tapi kalu suda ditakdir begitu..
arghh aku berusaha juga untuk pulang.. setiap nasihat dan tips pemetaan dan pencarian jalan alternatif aku cuba.. asalkan selamat sampai di rumah..

salam aidiladha ..

setiap perjuangan ada pengorbanan..
setiap pengorbanan ada balasan..
balasan itu perjanjian..
perjanjian keredhaan Tuhan

5 comments:

Iron Butterfly said...

weih. i bumped onto this blog of twins. one of them is a PTD and aku saspek dio so batch nga mu though one year younger. Tengku Zahaslan. Sila kirim salam. Ngahahaha..

nolee said...

hahaha... memang batch aku pun..
kirim salam??..
boleh jer.. but he's taken

shahidah said...

taken, through and through :p

Iron Butterfly said...

yeah. saw his gf's pix in the gallery. just amused. I suspect they put up their own biography in the malay wikipedia. ngahahaha..

aishah said...

alhamdulillah...nolee...kita dah selamat sampai dan balik ke putrajaya, bangi dan seri kembangan balik.

thanks. i enjoy the journey, even bad thing happened, ada hikmah tu.

the commitment. hmmmm....very intriguing....wish u luck and happiness...what ever it is...

:)