Tuesday, December 05, 2006

Words to ponder..

" Hope is not a plan"

quote from Oprah show last night.

hope is just a hope..a wish ..who may or may not come true..
but plan is different..
plan is a guided to do list..
plan has goals..
plan is a well thought path or activities in order to achieve goals..

a hope without plan is like a dream without effort..
a plan without hope is like a rainbow without colours..

well at least that's what i think..what do you think?

p/s:

went to watch "CINTA" with the gang last thursday..nice..

"p/s:cinta ade banyak maksud tau.. so, jgn perasan sgt. Hahahahhaah.
Tp bak kata pelakon dalam CINTA, kalo kita nak, mesti ade cara kan.
Jgn pulak cepat give up nanti org ckp,
awak ni negative la.
Tp kalo dah tak dpt org akan ckp,
love is about letting go.
So, erm… ok. "


quote this from
mid's blog..
just a smart way to summarise everything about the movie..
Cayalahh Mid!!

ada kawan lama tanya aku.."So have u found ur cinta?"
aku tanya balik "kena cari ke?bukan datang sendiri?"
tau apa jawapan kawan lama tu..
" mungkin tak payah cari..mungkin dah pernah datang tapi masa tak kena.."
aduss..
teringat cerita green green grass di blog mid..
thinking how many green grass we have miss when we walk across the field..

:D

2 comments:

Iryani said...

nolee..macam menarik je movie nie.aku tgk preview die kat website die.mcm bess...wah...huraian dari dasar hati ke?:)

Farah Wahidda said...

wakaka...aku pon rasa huraian tu dr rasa hati nolee la.

nolee, jgn menabur benih di tanah yg salah lg ek ;) (pesanan utk aku gak. haha)