Friday, June 25, 2004

jauh perjalanan ..luas pandangan

okeh...my first real post to my blog..huhu

Sementara 'tanam anggur' kat rumah..aku ada banyak projek tapi semua progress slow.Banyak perkara yang aku rasa sebelum ni aku asyik tak sempat nak buat..atau pun aku yang tak sempat plan nak buat.So sambil-sambil mencari kerja ni..aku ambik peluang review balik hidup dan diri..cewah..(kompem ayat jiwang) haha!!

I have developed the interest of travelling because of my papa.He likes to travel.He has been everywhere( not to say he has been to every place on earth :p ). If not because of his busy schedule,i'm sure he will be planning of going somewhere interesting regardless the distance.

So since i have the time now..seboleh-boleh aku nak berjalan-jalan..kenal tempat orang...lihat kehidupan masyarakat..
aku rasa papa aku more interested of the history n architecture bila berjalan tempat orang..
tapi aku lain sikit..i love to watch the people..how their life is..lain padang lain belalang..lain tempat..lainlah cara hidupnya..people adapt to their surrounding..
but we both have in common when it comes to food..haha...seboleh-boleh nak rasa makanan setempat.. :D



This is the picture of my 2nd trip to Pulau perhentian a few weeks before. No more snorkelling this time.Cukuplah aku try sekali seumur hidup.

Kali ni aku dapat peluang round pulau dengan bot laju kepunyaan Jabatan Laut yang incharge of Taman Laut kat pulau tu..BEST!!

Pasal mandi laut ..takyah cakap aa..Aku pegi tak lama pun 2 hari jer..tapi kalau tgk sunburn muka aku..macam pegi berjemur 4-5 hari..nasib baik dah kurang sikit skang..huhu

On my trip back to tanah besar...sekali lagi kiterang naik bot jabatan laut tuh..kalau hari tuh masa datang kiterang naik bot kat Kuala Besut..kali nih this nice guys from jabatan laut hantar kiterang direct to jeti jabatan perikanan kat Tok Bali, Kelantan.huhu...about 1 hour gak dr pulau ke Tok Bali.Itupun sebab bot tuh ader problem dgn engine turbo die..so kelajuan hanya setakat 20 batu nautika(betul ke aku nih) ajer. Kalau tak in full speed if to TOk bali ..they can make it about 30 minutes..
tapi kompem aaa melambung2...:D

tak sabar nak travel tempat lain plak *wink

2 comments:

nolee said...

komen komen jgn tak komenn..

Wan Faziatul Amira said...

mmm akhirnyer bukak jugak blog ko erk.. bukan nak bising kat tagboard aku.. ko pun tau kan aku ni kan boleh jadik regular reader kalau ko inform aku.. hehehe.. so aku pun setujuk gak, dalam mase kite still unemployed ni kite jalan2 rehat... lepas ni once dah start keje, susah sikit nak dapat the freedom .. hehe anyway.. welcome to blog addicted